Amstelveen - scheiden via Mediation

Gertjan van Valen

Wat vind je hier over scheiden in Amstelveen?

Ben je van plan om te scheiden in Abcoude? Op deze pagina vind je:

 • De vijf belangrijkste onderwerpen bij scheiden
 • Praktische informatie over scheiden in Abcoude
 • Vrijblijvend adviesgesprek omtrent scheiding
 • Nuttige links met aanvullende informatie omtrent scheiden
 • De juiste mediator vinden in Abcoude
 • Gertjan van Valen – Echtscheidingsmediator Abcoude

Scheiden in Abcoude, de belangrijkste informatie

Scheiden Gertjan van Valen
Mediation bij scheiden in Abcoude

Als je plannen hebt om te scheiden is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Hieronder de vijf belangrijkste onderwerpen:

 1. Alles op een rijtje: In het blog ‘wat moet je regelen na de scheiding? / checklist’ vind je een helder overzicht van alles wat je weten moet rondom de scheiding.
 2. Financieel:  Als ouder heb je de verplichting om bij te dragen in de kosten van je kinderen. Hoeveel en hoe bereken je dit? Je vind alles over de berekening van de Kinderalimentatie in het volgende blog: https://www.samenuiteen.nl/kinderalimentatie-berekenen/
 3. Bij het vaststellen van de partner alimentatie spelen vele zaken een rol. Op welke manier wordt in de blog eenvoudig uitgelegd: https://www.samenuiteen.nl/alles-over-partneralimentatie/
 4. Wonen:  Soms wonen jullie al tijdens het scheidingstraject niet meer in dezelfde woning. Vaak start de zoektocht naar een nieuwe plek na de verkoop van de echtelijke woning. Hoe ga je om met de woning tijdens het scheidingsproces? scheiden en woning – antwoord op al je vragen
 5. De kinderen: Het opstellen van een ouderschapsplan voor de kinderen is een verplichting. Hier zie hoe een dergelijk plan is opgesteld: voorbeeld ouderschapsplan
 6. Hoe nu verder?: Nadat alles is uitgewerkt en ingediend lukt het vaak weer om vooruit te kijken. Hoe zorg je ervoor dat deze toekomst met vertrouwen tegemoet gaat? Aan welke knoppen kun je draaien om weer gelukkig te worden? Lees het volgende blog maar eens om weer geïnspireerd te worden: https://www.samenuiteen.nl/geluk-hoe-bereik-je-dat/

Praktische informatie over scheiden in Abcoude

De duur van een mediationtraject is over het algemeen zo’n 4 maanden. Wij zullen iedere 2 a 3 weken een afspraak inplannen. In de tussentijd zoeken jullie de benodigde stukken bij elkaar en vormen jullie een mening over bepaalde onderwerpen. De gesprekken vinden plaats in Amsterdam vlakbij het Vondelpark maar dit kan -als jullie dit beiden willen- ook bij de jullie thuis.

De door jullie gemaakte afspraken worden vastgelegd in het einddocument en doorgestuurd naar de advocaat. De advocaat zorgt voor de juridische check van alles wat is vastgelegd en handelt de zaak af met de rechtbank Amsterdam.

Na ongeveer 3 weken komt de beschikking terug van de rechtbank. Wanneer jullie besluiten niet in hoger beroep te gaan tekenen jullie de akte van berusting. Zodra de advocaat deze van jullie heeft ontvangen wordt de scheiding ingeschreven in de basisregistratie persoonsgegevens (BRP). Daarmee is jullie scheiding officieel. Dit is ook het moment dat de bank aan het werk zal gaan voor een eventuele nieuwe hypotheek.

Vrijblijvend adviesgesprek

Bij een scheiding komt meer kijken dan je op het eerste moment denkt. Veel hangt af natuurlijk af van jullie persoonlijke situatie en jullie wensen. Hebben jullie een eigen woning, zijn er kinderen, wat zijn jullie wensen omtrent eventuele partneralimentatie en pensioenverdeling? Alles heeft met elkaar te maken en het een heeft direct impact op het ander. Kortom handig en slim om iemand te hebben die je daarbij helpt.Om een inschatting te maken van jullie specifieke situatie bieden wij bij Samen Uiteen een vrijblijvend adviesgesprek aan van 45 minuten. Na dit vrijblijvend advies gesprek zijn jullie mogelijkheden duidelijk en kunnen jullie de juiste vervolgstappen nemen.

Kortom, met mediation houden jullie zelf het heft in handen, met respect voor ieders belangen en versterken daarmee de ouderlijke relatie. het is bovendien snel, vertrouwelijk en relatief goedkoop!

 

Nuttige links met aanvullende informatie

 1. Het eBook “Alles over scheiden – een complete checklist “. Hier vind je alles wat jullie moeten weten omtrent de scheiding. Lees dit dus eerst door.
 2. De afspraken over kinderen leggen jullie vast in een zogenaamd ouderschapsplan. Het voorbeeld ouderschapsplan, geeft jullie een goed beeld van deze afspraken.
 3. In Abcoude is het mogelijk om voorrang te krijgen op een nieuwe huurwoning als je gaat scheiden. Lees hier de voorwaarden bij het verkrijgen van ‘urgentie in Abcoude’
 4. In het echtscheidingsconvenant komen de afspraken te staan die jullie samen overeen zijn gekomen op het vlak van partneralimentatie, kinderalimentatie, de verdeling van jullie vermogen, de woning en meer. De blog ‘echtscheidingsconvenant in Jip en Janneke taal’geeft een goede uitleg hierover.
 5. Op de website van ‘de gemeente Abcoude(De Ronde Venen) vind je aanvullende informatie omtrent echtscheiding.

 

De juiste mediator vinden in Abcoude

Het vinden van een ervaren gecertificeerde familiemediator in Abcoude is nog niet zo eenvoudig. Gezien het feit dat er veel privézaken besproken gaan worden willen jullie toch een klik hebben met degene die jullie gedurende dit proces begeleidt.

Veel van onze nieuwe klanten worden doorverwezen door tevreden oud klanten. Kijk maar eens op wat andere klanten van ons vinden. Dit is iets waar wij enorm trots op zijn. Onze website geeft natuurlijk ook al een aardige indruk van onze manier van werken en anders maakt een telefoontje vaak al het verschil.

Bij Samen Uiteen hebben wij kwaliteit en menselijkheid hoog in het vaandel staan. Om dit tastbaar te maken hebben wij de volgende 4 beloftes geformuleerd die wij aan onze klanten maken:

 1. betrokken en toegankelijkheid, je staat er niet alleen voor
 2. compleet traject, wij bieden jullie volledige support
 3. persoonlijk en met aandacht, openheid in een veilige sfeer
 4. groeiproces, als sterkere personen een nieuwe toekomst in

Wij werken hard om deze beloftes na te komen zodat jullie als klant zo min mogelijk worden afgeleid door randzaken in deze voor jullie onstuimige periode.

Ik begeleid veel stellen uit Amsterdam maar ik ben ook vaak te vinden in de steden en dorpen er omheen zoals Amstelveen, Badhoevedorp, Ouderkerk a/d Amstel, Abcoude, Weesp en heb vast ook nog wel een plekje voor jullie traject. Bekijk hiervoor ook even mijn digitale agenda!

Gertjan van Valen – Echtscheidingsmediator Abcoude

Mijn naam is Gertjan van Valen van Samen Uiteen Amsterdam.  Ik ben opgeleid als  geregistreerd MfN Familiemediator en als EFT Relatietherapeut. Dit gecombineerd met mijn eigen ervaringen op het gebied van scheidingen zorgt ik voor een professionele begeleiding van jullie gehele scheidingstraject. Wat komt er dan allemaal kijken bij een scheiding?

 • Inzicht in jullie onderlinge communicatie
  Scheiden Gertjan van Valen
  Wapen van Abcoude

  Wapen Abcoude

 • Hoe informeren jullie de kinderen omtrent jullie scheidingsplannen
 • Het vastleggen van jullie afspraken omtrent de scheiding in een convenant
 • Het vastleggen van de afspraken omtrent de zorg voor de kinderen in het ouderschapsplan
 • Het maken van berekeningen voor de kinderalimentatie
 • Het maken van berekeningen voor de partneralimentatie
 • Het berekenen van jullie vermogen en de verdeling hiervan
 • Het checken van jullie afspraken met de advocaat
 • Het indienen van jullie stukken bij de rechtbank

Maken van plannen voor de toekomst. Hoe nu verder?

Jullie situatie vraagt waarschijnlijk om andere aandachtspunten en dat zijn wij bij Samen Uiteen wel gewend. Daarom brengen wij tijdens het gratis intake gesprek jullie situatie in kaart zodat we samen goed voorbereid het traject in gaan.

Onze gesprekken vinden plaats in Amsterdam in een prachtige praktijkruimte aan het Vondelpark. 

Wie ben ik?

Gertjan van Valen

Gertjan van Valen

VESTIGING: AMSTERDAM

Als gecertificeerd MfN-registermediator en Basis EFT-relatietherapeut ben ik gespecialiseerd in relatiecoaching en echtscheidingen. Ook ben ik werkzaam als rechtbank mediator voor de Rechtbank Amsterdam. Ik heb naast de basisopleiding voor mediators, de opleiding voor familie mediation en de opleiding voor mediator in strafzaken afgerond. Ook heb ik de verdieping gezocht middels de opleiding Emotionally Focussed Therapy in Mediation (EFM) en heb ik de opleiding Register Financieel Echtscheidings Adviseur (RFEA) gevolgd.

VOLG MIJ OP: LinkedIn Facebook

LEER MIJ KENNEN

Wat zeggen cliënten over mij?

Ik heb Gerwin ervaren als een geduldige mediator die goed kan luisteren en beide partijen goed aan het woord laat. De sessies vonden plaats in een fijne kamer, dus de setting was goed. Ook zijn manier van aanpak en theoretische onderbouwing van bepaalde aspecten was prettig en professioneel. Met andere woorden, ik beveel hem van harte aan.

Vond het erg fijn om geholpen te worden door Gerwin. Het is een rustige en toegankelijke man. De website was al erg overzichtelijk en duidelijk en staat echt boordevol informatie. Hij legt de zaken goed uit. In de gesprekken blijft hij echt onpartijdig. Ik ben zeer tevreden in hoe we geholpen zijn in een vrij heftig traject.

Gerwin heeft ons goed geholpen om het traject van scheiden op een mooie manier te kunnen te doen. Erg prettig om met hem te werken.

Gerwin heeft ons goed geholpen om de zaken rondom de scheiding te regelen. Omdat we zelf al een en ander geregeld hadden waren we in ongeveer 4 sessies klaar. Zijn site geeft veel duidelijke informatie. Gerwin is rustig, weloverwogen, deskundig en zijn achtergrond als psychosociaal therapeut heeft veel meerwaarde in deze moeilijke fase.

Gerwin komt rustig en prettig over, met verstand van zaken. Hij heeft niet alleen oog voor het zakelijke, maar ook voor het emotionele en hij neemt dan ook alle tijd voor je. Het is fijn dat er even wat meer tijd kan worden genomen als je daar behoefte aan hebt tijdens zo'n ingrijpend proces. Uiteindelijk zijn we er samen met hem uit gekomen, met heldere afspraken en met oog voor ieders belangen.

Gerwin is echt het voorbeeld van een top mediator, althans hij heeft mijn verwachtingen overtroffen. Hij is onpartijdig, transparant, geduldig, kalm en rustig, vriendelijk, zeer bekwaam, duidelijk & goed in verwachtingsmanagement. Bij ons duurde het proces wat langer, maar geen enkel moment heb ik me opgejaagd gevoeld door Gerwin. Wij mochten de tijd nemen die we nodig hadden. Hij respecteert ieder's eigen proces en laat je in je waarde. Dank je wel Gerwin dat je deze emotionele achtbaan toch iets draaglijker hebt kunnen maken.

Enigszins sceptisch bij Gerwin terecht gekomen, niet om Gerwin, maar of een mediator ons kon helpen om de scheiding te begeleiden. Dankzij het enorme geduld, rust, professionele houding en kennis, hebben we het toch kunnen afronden. De (indien nodig)nazorg, blogs met heel veel verhelderende info vindt ik erg fijn om te ontvangen!!! Dank, zonder jou waren we er zeker niet uitgekomen!

Was duidelijk overzichtelijk en nam echt de tijd voor ons, een prettig persoon die ons goed heeft begeleid door deze moeilijktijd.

Gerwin is een zeer prettige man, verstand van zaken, helpt beide partijen goed. Communiceert open, eerlijk. Is altijd rustig, ook zeer prettig. Kortom gewoon goed.

Gerwin heeft ons (geheel online) geholpen met de hobbels, beslissingen en keuzes in een moeilijke weg van uiteen gaan. Zijn openheid, rust, doortastendheid, professionaliteit en ervaring heeft ons ondersteund dit pad zorgvuldig, snel en geslaagd te doorlopen. De complexiteit van de situatie, waarin we in het buitenland woonden met het gezin en het benodigd hoog tempo van de zaken die geregeld moesten worden heeft Gerwin goed en professioneel begeleid. Tevens hebben we ook in korte tijd een band kunnen opbouwen online. Dank Gerwin!

Gerwin zorgt voor een ontspannen, professionele en prettige omgeving om in eigen gewenste tempo en op een liefdevolle wijze alle persoonlijke en zakelijke processtappen te doorlopen.

Je word netjes ontvangen. Vooraf word er duidelijk verteld wat je er van kan verwachten. Er word geen kant gekozen voor de man of de vrouw.

Met parate kennis omtrent regelgeving , objectiviteit en oog voor persoonlijk detail is Gerwin absoluut een aanrader. De huiselijke setting zorgt tijdens een toch lastig traject voor een ontspannen sfeer.

Super fijne en duidelijke begeleiding. Persoonlijke en professionele afhandeling.

Gerwin is een fijne man om mee te praten en hij heeft altijd een luisterend oor . Hij is zeker een aanrader

Ondanks dat het natuurlijk een pijnlijk proces is heeft Gerwin ons heel plezierig en deskundig bijgestaan. Ik beveel hem dan ook zeker aan.

Wij zijn heel goed geholpen door Gerwin. Het is echt top dat je in zo'n moeilijke tijd iemand hebt die met je meedenkt en wat uit je handen kan nemen. Allebei zeer tevreden met de afloop!

In een informele en fijne sfeer de lastige zaken van de scheiding naar beider tevredenheid kunnen afwikkelen zonder advocaten en juridisch gedoe. Gerwin werkt via een duidelijke en overzichtelijke structuur zodat het gehele proces soepel verliep.

Ik kan mediation door Gerwin bij Samen Uiteen zeker aanraden! Tijdens de gesprekken nam hij alle tijd en werd er zonder oordeel geluisterd en meegedacht.

Vriendelijk en meedenkend. Alles wat van toepassing was is duidelijk uitgelegd en mocht ik het niet helemaal begrijpen is het nogmaals uitgelegd. Hele goede afhandeling.

Gerwin is rustig, neemt de tijd, reageert altijd snel en stelt eigen stukken en samenvatting van bijeenkomsten snel op wat zorgt voor overzicht.

In een lastig tijdperk gebruik moeten maken van mediation en daarbij terecht gekomen bij Gerwin van Samen Uiteen. Belangrijk om te horen en gehoord te worden in een onplezierige tijd, waarin je hebt besloten niet samen verder te gaan. Gerwin heeft ten volle aandacht voor de situatie en kan met zijn expertise op een goede toon en in een geschikt tempo een convenant en ouderschapsplan met je doorlopen resulterend tot een voor beiden geschikt resultaat. Fijn dat dit op deze manier kon.

Wat ontzettend prettig om met Gerwin te werken. Alles werd duidelijk en rustig uitgelegd. Gerwin heeft verstand van zaken ook voor het emotionele gedeelte was veel tijd en begrip, zoveel dat wij zelfs zijn gestart met relatietherapie bij hem. Bedankt Gerwin

Gerwin een meer dan aan te bevelen mediator. Zeer persoonlijk, daarnaast denkt hij in scenario's. Wat helpt in onduidelijke situaties die zich kunnen voordoen na de scheiding.

Gerwin van Samen Uiteen is een goede en professionele mediator met een fijne en persoonlijke benadering. Hij nam ruim de tijd om samen met ons de lastige stappen van onze scheiding te doorlopen. Dat was zonder hem misschien ook gelukt maar zeker niet zo rustig en weloverwogen. Dat gun ik iedereen die een scheiding door moet maken.

Zeer aan te bevelen mediator. Uitstekende begeleiding bij echtscheidingsprocedure. Creëert een prettige sfeer in de praktijk tijdens de bezoeken. Convenant goed opgesteld en naar wens afgehandeld.

Met gemengde gevoelens het mediation-traject ingegaan maar Gerwin heeft alles met veel gevoel tot in de puntjes begeleid. Kundig en luisterend oor voor beide partijen. Zeer tevreden. Bedankt ! (Het is dat er maar 5 sterren gegeven kunnen worden.......).

Met hulp van Gerwin in goed overleg alles kunnen regelen. Ik waardeer zijn manier van doorvragen en heldere beschrijvingen erg. Hierdoor onstond er beter wederzijds begrip.

Mede dankzij de gesprekken met Gerwin zijn mijn voormalige partner en ik met een tevreden gevoel uit elkaar gegaan.

Ik ben uiteindelijk best tevreden over hoe onze scheiding is verlopen. Het was een lastige periode waar Gerwin ons op een prettige manier doorheen heeft geholpen. Hij is kundig, relaxed en duidelijk.

De mediator Gerwin Timmerman is een rustige, betrouwbare man die de tijd neemt om samen met jou of samen met je aanstaande ex-partner (zo als in ons geval) alle punten doorneemt. Geeft goede adviezen. Bij ons ging alles in goed overleg en mede door de goede zorg en flexibiliteit van Gerwin konden we dit traject in een relatief korte tijd realiseren. In een toch vervelende periode, het mediation traject als zeer positief ervaren.

Kom langs voor een vrijblijvend adviesgesprek​

Bij Samen Uiteen bieden we een vrijblijvend (gratis) adviesgesprek aan van 45 minuten. Zo’n advies gesprek kan tenminste drie kanten uitgaan. Jullie bepalen zelf de inhoud en richting van het gesprek. Hieronder lees je meer over de drie mogelijkheden.

Wij zoeken Relatiecoaching

Relatiecoaching op basis van EFT past goed als:

 • jullie beiden commitment hebben voor verbetering.
Dit traject geeft jullie

Praktische handvatten en nieuwe inzichten richting veilige hechting en verbinding. Jullie relatie wordt sterker én leuker!

Wij zoeken Verheldering

Verhelderende gesprekken zijn geschikt als:

 • er sprake is van sterke twijfel en onduidelijkheid.
Dit traject geeft jullie

De mogelijkheden om samen de knoop te ontwarren. Na afloop hebben jullie meer zicht op de toekomst, samen óf uiteen.

Wij zoeken Scheidingsmediation

Scheidingsmediation past bij de situatie dat:

 • tenminste één van jullie echt wil scheiden.
Dit traject geeft jullie

Een helder inzicht over het stappenplan, de tijdsduur en kosten van jullie complete scheidingstraject.

Wij willen advies over onze relatie/scheiding
Plan direct een gratis advies-gesprek

Interessante blogs over scheiden in Abcoude

Waarschijnlijk weet je weinig over jouw eigen pensioen. Ben je echter van plan om te gaan scheiden? Dan moeten jullie ineens samen afspraken maken, oo...

Deze uitspraken over alimentatie en verdiencapaciteit hoor ik steeds vaker in mijn praktijk:Waarom moet ik wel 32 uur in de week werken en wordt er bi...

In mijn praktijk kom ik dagelijks relatiepatronen tegen. De één gedraagt zich soms even als een ‘klein kind’. De ander lijkt dan bijna als vanze...

Hier vind je alle relevante informatie over mediation bij scheiding. De volgende zes onderwerpen komen aan bod:Wat is mediation?De vijf voordelen van ...

Op deze pagina tref je een voorbeeld ouderschapsplan. Dit voorbeeld is volledig, actueel en direct als ouderschapsplan bruikbaar. Onderaan de blog kun...

Bij co-ouderschap zijn in elk geval de volgende vijf belastingvoordelen van belang: Kinderbijslag Kind Gebonden Budget (KGB) Inkomensafhankelijke Comb...

Het berekenen van kinderalimentatie lijkt redelijk complex. Hieronder vind je een eenvoudige uitleg in overzichtelijke stappen. Bij elke stap geef ik ...

Het berekenen van partneralimentatie lijkt redelijk complex. Hieronder vind je een eenvoudige uitleg in overzichtelijke stappen. Bij elke stap geef ik...

Jullie gaan scheiden en bezitten samen een koopwoning. In het verleden heeft één van jullie meer 'eigen inbreng' gehad dan de ander. Inmiddels is he...

Welk inkomen en welke aftrekposten tellen mee bij een alimentatieberekening? In twee eerdere blogs kun je lezen hoe kinderalimentatie en partneralimen...

De handtekening is gezet onder het convenant en/ of ouderschapsplan. En dan? Er moet nog veel praktisch geregeld worden. Deze blog zet alles overzicht...

In de onderstaande Blog vind je de tien meest genoemde kenmerken van een goede relatie. Deze kenmerken zijn afkomstig uit boeken, wetenschappelijke ar...

Van plan om te scheiden? Of ben je al gescheiden en wil je weer met iemand gaan samenwonen? In beide gevallen zal dit gevolgen hebben voor wie je fisc...

Zowel kinderalimentatie als ook partneralimentatie wordt jaarlijks verhoogd met de wettelijke indexering. Het leven wordt immers elk jaar een beetje d...

Tijdens het huwelijk heeft één van jullie een erfenis of schenking ontvangen. Inmiddels zijn jullie van plan om te gaan scheiden. Maar hoe zit dat d...

Dit is een kort bericht over Corona, scheiden en mediation. Er gaan veel verhalen de ronde. Zo zou Corona veel scheidingen veroorzaken, omdat stellen ...

In mijn mediation praktijk zie ik vaak dat eenzelfde onderwerp steeds naar voren blijft komen. Er zit zoveel ‘lading’ op, dat er bij het minste of...

In tien stappen naar een gezonde relatie. Bijna te mooi om waar te zijn. Toch is er een methode die in ruim driekwart van de gevallen een positief eff...

Een scheiding roept vaak veel vragen op. Een veel gestelde vraag is: “Wie blijft er wonen in het huis na de scheiding? Dit hangt van veel factoren a...

Jullie zijn gescheiden of zitten er nog middenin? In beide gevallen weet je dat het best lastig kan zijn. Lastig om als ouders de communicatie open te...

Een echtscheidingsconvenant bevat alle afspraken rondom de scheiding. Dit met uitzondering van afspraken over eventuele minderjarige kinderen. Deze af...

Uit elkaar, scheiden en dan? Dat is misschien wel één van de lastigste vragen uit je leven. Maar ja, waar kies je dan voor? Wat komt er allemaal op ...

Scheiden of blijven is een lastige vraag. Vooral als jullie: samen kinderen hebben al heel lang bij elkaar zijn financieel op elkaar zijn aangewezen o...

Wat kunnen we bij een scheiding leren van NLP? NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Het is een grote verzameling modellen en technieken va...

Na feestdagen en vakanties is er vaak een piek in het aantal scheidingen. Dit zijn tijden waarin je intensief samen bent. En als het al rommelt, wordt...

Deze blog gaat specifiek over de mix van verschillende oudedagsvoorzieningen. Er zijn veel manieren om nu te sparen voor later. Het meest gebruikelijk...

In deze Blog vind je een samenvatting van het boek ‘Positivity’ van Barbara Fredrickson. Zij is één van de pioniers op het gebied van de Positie...

In deze Blog staan we stil bij mogelijke rituelen voor een scheiding. Wat zijn scheidingsrituelen, waarom zijn ze zo belangrijk en hoe doe je dat dan ...

Op een seminar van Rutney Sluis hoorde ik onlangs over vijf talen van liefde. Een interessante theorie over de liefde van Gary Chapman. Gary is relati...

Op 28 maart 2017 is de Eerste kamer akkoord gegaan met een wetswijziging inzake de gemeenschap van goederen. Nederland is één van de weinige landen ...

Een kind wordt met 18 jaar voor de wet volwassen. Jullie kind kan dan alles zonder toestemming doen. Denk aan het kopen van een huis of het afsluiten ...

Klokhuis besteedt aandacht aan scheidingen. In een serie van vier afleveringen wordt het onderwerp ‘scheiden’ toegankelijk gemaakt voor kinderen. ...

Deze serie van twee artikelen gaat over systemische werking, ook wel bekend onder de naam familieopstellingen. Bij interesse, is het aan te raden om b...

Deze serie van twee artikelen gaat over systemisch werken en de drie systemische wetmatigheden. Dit is ook wel bekend onder de naam familieopstellinge...

Ben je van plan om co-ouderschap af te spreken? Dan is het van belang om goede afspraken te maken. Afspraken over welke kosten via de gezamenlijke kin...

Ook bij co-ouderschap kan er sprake zijn van kinderalimentatie of het gezamenlijke dragen van de kinderkosten.Kinderalimentatie in drie simpele stappe...

Deze serie van artikelen gaat specifiek over co-ouderschap en financiën. Wat is co-ouderschap? Hoe werkt kinderalimentatie en wat is zorgkorting? Wel...

Een scheiding brengt vaak een behoorlijke dip in het geluksgevoel (zie ook de rouwverwerkingscurve). Extra interessant dus om te zien welke factoren j...

Het is absoluut één van de lastigste momenten. Hoe vertel je de kinderen dat je gaat scheiden? Hieronder vind je veel bruikbare tips op een rij. Dus...

Dit artikel gaat over conflictpatronen. Toen ikzelf enkele jaren geleden een test deed voor conflictstijlen (zie het vorige artikel over conflictstijl...

Wel eens bij stil gestaan op welke manier we persoonlijk met conflicten omgaan? Ik vond het wel confronterend om dit bij mezelf te herkennen. Hieruit ...

“Geweldloze communicatie” is een geweldige praktisch en bruikbaar boek van Marshall Rosenberg. Dit artikel gaat over omgang met boosheid. En laten...

Mediation Abcoude is aangesloten bij